Ar šo triku jūs varēsiet būtiski uzlabot koteletes garšu. Protams, ja ievēro visus padomus, koteletes jau sanāk gardas, bet viena garšviela var pacelt tās jaunā līmenī.
Kotletes ir viens no populārākajiem pusfabrikātiem. Manuprāt, katra mājsaimniece vismaz reizi nedēļā tās gatavo. Kotletes var veidot no dažādām gaļas šķirnēm – liellopa, cūkgaļas, vistas vai tītara, kā arī izmantot veģetāras alternatīvas, piemēram, pākšaugus vai dārzeņus. Šis ēdiens ir viegli pielāgojams dažādām ēdienreizēm un individuālām garšas vēlmēm.
Kotletes parasti satur proteīnus un citas būtiskas uzturvielas no gaļas, olām un piedevām, kas padara tās par barojošu ēdienu, īpaši, ja tās tiek papildinātas ar dārzeņiem vai graudaugiem. Šodien pastāstīšu par savām maltās gaļas gatavošanas niansēm, kā arī par triku, ko sāku pievienot maltajai gaļai, pēc kuras kotlešu garša tiešām mainījās un uz labo pusi.
Padomi maltās gaļas pagatavošanai
1. Visgaršīgāko malto gaļu iegūst no dažāda veida gaļas – cūkgaļas, liellopa gaļas, vistas, tītara. Labāk ir pakārt treknu un liesu gaļu.
2. Malto gaļu nedrīkst atšķaidīt ar pienu. kā to dara dažas mājsaimnieces, bet ar ledus ūdeni. Vai vēl labāk, gaļas vai vistas buljonu. Maltā gaļa jāatšķaida līdz bieza skābā krējuma konsistencei, un pēc tam jāļauj nostāvēties ledusskapī 2 – 3 stundas.
3. Maltajai gaļai NELIETOJIET olas, jo tās neļauj kotletēm būt gaisīgām.
4. Jo vairāk sīpolu maltā gaļā, jo garšīgākas ir kotletes.
5. Maizi labāk aizstāt ar dārzeņiem – rīvētu kabaci, kartupeļiem, kāpostiem. Šādas kotletes būs ne tikai garšīgas un sulīgas, bet arī veselīgas.
Bet kas tā par garšvielu, kas tik ļoti palīdz uzlabot kotlešu garšu? Par to vairāk raksta otrajā daļā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk